Ihan ensimmäiseksi täytyy kertoa, ettei tämä ihana shaali ole Koukuttamon leidien neuloma. Shaalin on neulonut Noran käly, ihana Tuija, joka hurahti yllättäen muutama vuosi sitten neuleiden maailmaan, ja sitä myöten myös käsinvärjättyihin lankoihin. Ja kuten näissä tarinoissa yleensä käy, parannusta ei ole luvassa, päin vastoin, tauti näyttää pahenemisen merkkejä! 

Lankaihmiselle on aina helppoa hankkia lahjoja, niinpä Tuijakin sai viime keväänä syntymäpäivälahjaksi lankaa. Hänelle värjättiin Koukuttamon studiolla oma kolmen vyyhdin värikombo, joka oli niin onnistunut että se päätyi tuotantoon nimellä Valtameri-trio. Lankatrion kyytipojaksi hankittiin Adrea Mowryn Free Your Fade -shaalin ohje, josta Tuija pitikin ja ryhtyi toimeen. Kuvissa on nähtävissä kaunis lopputulos. Fingering-vahvuista lankaa kului tähän shaaliin jotaikuinkin se kolmesataa grammaa, mikä siihen oli varattu.

Lankavärjärinä sitä joskus harmittaa, kun ei ehdi kokeilla kaikkia luomiaan värejä pinnoiksi asti, ja siksi onkin niin ihanaa nähdä toisten neulomia valmiita töitä. Tästä shaalista olen erityisen iloinen, sillä näen siitä miten kauniisti ja saumattomasti Valtameri-trion eri värit sulautuvat toisiinsa tummasta vaaleimpaan. Värikomboa on tarkoitus täydentää kauppaan kunhan syksyn pahimmat työkiiret hellittävät sen verran, että ehdin taas värjäyspatojen ääreen.