Rakastan villatakkeja. Erityisesti rakastan isoja ja rentoja villatakkeja joiden uumeniin voi paeta kylmää, arkea, flunssaa tai huonoja tv-ohjelmia. Villatakki voi siis olla paitsi vaate, myös luottoystävä. Sellainen on ainakin tämä Great Love -villatakki, jonka on suunnitellut saksalainen Ankestrick. Ohje on saatavana Ravelrystä ja se on englanninkielinen.

Iso villatakki toimii loppukesän ja alkusyksyn viileinä päivinä päällystakkina, ja säiden edelleen viiletessä siihen on ihana kääriytyä myös sisätiloissa. Olin etsinyt jo jonkin aikaa sopivaa rennon ja ylisuuren villatakin mallia, kun törmäsin tähän Great Love’iin. Mallissa viehätti erityisesti shaalikaulus ja kaunis pintakuvio, joka tuo neuleeseen eloisuutta. Neulepinta on itse asiassa niin kaunis myös nurjan puolelta, että harkitsin hetken sen kääntämistä päällipuoleksi. Lopulta kuitenkin hylkäsin ajatuksen, ohjeen seuraaminen ilman omia modifikaatioita tuntui vaihteeksi houkuttelevalta, usein harhaudun heti kättelyssä sivupoluille kirjoitetusta ohjeesta. Lisäksi halusin pitkästä aikaa neuloa oikein paksusta langasta ja värjäsinkin itselleni kilon Aran-vahvuista (166 m/100 g) BFL-villalankaa (BFL on lyhenne englantilaisesta Bluefaced Leicester -lammasrodusta). Siinä muuten yksi käsinvärjärin toimen hyvistä puolista, voi tilata itseltään ihan minkälaista lankaa tahansa!

Takki on neulottu koossa M1 ja lankaa kului 1527 m eli 920 g. Tavallinen tai rouheampi villa sopii malliin hyvin, se tuo siihen ryhtiä, mutta varmasti pehmeästä merinostakin saisi kauniin villatakin. Ylpeänä uudesta neuleesta sovitin takkia myös miehelleni joka innostuneena totesi, että takki sopii mainiosti myös vahvemmalle sukupuolelle. Tämä malli päätynee siis puikoille toistamiseen, vaikken niin toiston ystävä olekaan. Mitäpä sitä ei rakkaimmalleen neuloisi!