Muistatko millaisia talvet olivat silloin, kun olit vielä lapsi? Me Koukuttamon naiset olemme 70 -luvun lapsia, ja mielestämme lunta oli silloin aina paljon. Aikaa vietettiin ulkosalla lumiukkoja ja -linnoja rakennellen. Tai pulkkamäessä. Käsineet olivat kovilla, niiden piti kestää leikit, olla pehmeät ja taipuisat sekä tietenkin erittäin lämpimät. Parhaiten nämä kriteerit täyttyivät perinteisissä villalapasissa, etenkin jos lapasia oli kahdet päällekäin. Pieni kastuminenkaan ei haitannut, sillä villahan lämmittää mukavasti kosteanakin. Muistan myös syöneeni lapasiin jäätynyttä lunta, ja mukaan tuli aina muutama hahtuva villaa, mutta se ei haitannut. Nämä ajatukset mielessäni neuloin Kaisa-lapaset.

Löysin kuvan lapasista alunperin Pinterestistä, ja ohjeen jäljitin norjalaisen bloggerin, Mariannen, Kretido -blogiin. Käy ihmeessä katsomassa miltä Mariannen alkuperäiset lapaset näyttävät, värit ovat todella herkulliset.

Koukuttamon lapasista tuli tällä kertaa puna-valkoiset. Lankana käytin Debbie Blissin Blue Faced Leicester DK-lankaa, joka on perinteistä villalankaa suloisimmillaan. Pehmeää ja täyteläistä, perinteistä ja laadukasta. Mariannen luvalla käänsin lapasten ohjeen suomeksi, tulostuskelpoiseen ohjeeseen pääset tästä.