Oi kesä ja lämpö! Oi Kroatia! Tämä shaali palauttaa mieleeni viime kesän lomamatkan Kroatian Cavtatiin ja sen kirkkaisiin, turkooseihin vesiin. Neuloin tätä työtä ihanassa, luut sulattavassa lämmössä ja nautin siitä miten shaalini värit sulautuivat edessä aukeavaan merimaisemaan. Tänään ikkunasta avautuu niinikään kaunis maisema, loistavan aurinkoinen ja väreissään hehkuva syyspäivä. Lämpötila tosin ei paljon luita helli, mutta shaali lämmittää ajatusten lisäksi ihanasti hartioitani.

Shaali on neulottu Koukuttamon Hurmiosta, 100% babyalpakkalangasta. Halusin luoda huivin joka on yksinkertainen ja helppo toteuttaa, ja johon kuluu lankaa jotakuinkin kaksi vyyhtiä Hurmiota eli 200 g. Valitsin väreiksi kesäfiiliksellä Mustikan ja Onnenpäivät nro 7:n, mutta mielestäni tästä tulisi kaunis myös vaikka yksivärisenä tai valko-harmaana. Vaihtoehtoja on niin monia! Pinta on ainaoikein-neuletta, rentouttavaa ja helppoa neulottavaa vaikka telkkaria katsoessa. Vasta lopun aaltokuviossa täytyy vähän skarpata jotta vähennykset ja lisäykset menevät oikein päällekäin. Valmis shaali on ihanan pehmeä ja laskeutuva, ja siinä on juuri sopivasti painon tunnetta.

Shaalin ohje löytyy Koukuttamon ohjesivulta printtauskelpoisena pdf-tiedostona.

Ps. Pienenä matkailumainoksena on ihan pakko kehua Kroatiaa ja sen kaunista rannikkoa. Tässä muutama kuva sanojen painoksi.