Haasteisiin tarttuminen on virkistävää puuhaa. Omaa mukavuusaluetta laajentamalla kun oppii uutta ja voi jopa löytää uusia ihastuksia. Niin kävi tässäkin työssä kun tartuin ihka-ensimmäisen kerran brioche-tekniikalla neulottuun malliin. Kyseessä on siis Andrea Mowryn suloisenmuhkea shaali Briochealicious.

Tämä työ on valittu ja suunniteltu kälylleni joka täyttää tänään pyöreitä. Hänen lempivärejään ovat keltainen ja sininen, ja halusin tehdä hänelle lämpimän ja pehmeän shaalin johon kietoutua kesämökillä illan viileydessä. Brioche (suomeksi: kaksivärinen patenttineule) onkin todella lämmin ja muhkea neulos, siinä kun jokainen rivi neulotaan kahdesti eri värillä. Hidasta hommaa, mutta vaivan arvoista. Lopputuloksena on kaksi yhtä ihanaa mutta erilaista puolta, joista on vaikea päättää kummasta tykkää enemmän.

Tämä huivi syntyi Koukuttamon Auvo 2-ply -langasta. Väreiksi valitsin okran, harmaakarhun ja atlanttin. Brioche-raitojen välissä neulotaan helppoa ainaoikein-neuletta, siihen käytin väriä natural. Lankaa sain kulumaan jotakuinkin sen verran kun ohjeessa lupailtiinkin, eli raitoihin n. 30/44/56 g ja valkoista n. 240 g. Andrean tarkat määrät esimerkkilangalle voit käydä katsomassa ohjeen sivulta.