Viime syksynä aloitettu, ja ikuisuusprojektiksikin jo epäilty Clam-tunika on vihdoinkin valmis. Tunikan on suunnitellut saksalainen Ankestrick, ja se kuuluu viiden merihenkisen Ahoi-neuleen sarjaan. Ohjeen voi ostaa Ravelrystä.  Neuleen jekkuna on päällepäin pidettävä nurja puoli, joka näyttää sitäkin hauskemmalta kun väriä vaihdetaan joka kerroksella. Myös taskut tuovat oman hauskan lisäyksen neuleeseen.

Työstin tätä puseroa aluksi malttamattomana, mutta syksyn uusien haasteiden ja alkutalven koettelemusten takia sain neulottua aina vain kerroksen tai kaksi kerrallaan, eikä työ juurikaan edistynyt. Normaalisti saatan upota innostavaan työhön moneksi tunniksi, mutta tähän riitti energiaa vain ripaus kerrallaan. Tammikuussa tuntui kuitenkin että virtaa alkoi olla taas normaalit määrät, ja niinpä sain viimein puristettua puikoilta ihanan, uuden puseroni. Lopputulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen!

Tunika on neulottu Koukuttamon omasta Tenho Twist -langasta (100g = 365m, 80% merino ja 20% silkki), värit Geneve ja  ja Korppi. Tenho Twist sopii tähän työhön erittäin hyvin; se on niin pehmeää että neuletta voi ongelmitta pitää paljasta ihoa vasten.

Neuloin tunikan koossa M ja käytin siihen 425 g lankaa. Ohjeen mukaan neulottuna hihat ovat 3/4 -mittaiset, mutta koska halusin valmiin puseron nyt heti helmikuussa käyttöön, päätin vilukissana neuloa täyspitkät hihat. Osaltaan ne, sekä neljä senttiä ohjetta pidempi helma söivät vähän ylimääräisiä lankametrejä, muuten 400 g lankaa olisi riittänyt, kaksi vyyhtiä kutakin väriä.