Kesällä ei useinkaan tule neulottua villasukkia, mutta syksyn lähestyessä alkaa villasukat taas innostaa. Mistähän se johtuu? Itse ainakin käytän villasukkia läpi vuoden, kesälläkin. En ehkä yhtä ahkerasti kuin talvella, mutta kuitenkin. Kenties sukkien neulominen kuuluu samaan kategoriaan kuin höyryävät teekupilliset, kynttilänvalo ja villahuopaan kääriytyminen; syksyn antaessa ensimmäisiä merkkejä itsestään ne alkavat vetää vastustamattomasti puoleensa.

Tämän syksyn ensimmäiset sukkani ovat Koukuttamon Allegrosta neulotut Rachel Coopey’n Crenate-sukat. Malli löytyy Ravelrystä. Sukat lähtivät syntymäpäivälahjaksi rakkaalle, sveitsiläiselle serkulleni. Nämä ovat ensimmäiset neulomani pitsisukat, uskokaa tai älkää. Mitä sukkien neulomiseen tulee, ovat raidat olleet ehdottomasti oma juttuni, niinkuin tämänkin sivuston sukkapostauksista voi huomata. Ilmeisesti kesän loputon helle kuitenkin pehmensi päätäni sen verran että tartuin tavoistani poiketen tähän pitsisukkamalliin ja hyvä niin, sukkia oli ihana neuloa ja niistä tuli todella kauniit. Pientä aivojumppaa jouduin tosin tekemään kun aloin ensin neuloa S-koon sukkia L-koon kuviolla, mutta sain ongelman oikenemaan työn edistyessä vähän soveltamalla. Soveltamisen teki helpommaksi se, että neuloin molemmat sukat samalla kertaa, kymmenen kerrosta kutakin kerrallaan, eikä jälkikäteen tarvinnut muistella että mitähän tässäkin kohtaa on tapahtunut!

Sukat on siis neulottu Koukuttamon Allegrosta, joka on vahvistettu, fingering-vahvuinen merinolanka. Neuloin sukat puikoilla nro 3 (tässä kulkee tämänhetkinen kipurajani, kolmosta ohuemmat puikot saavat kämmeneni hikoamaan), ja lankaa sukkiin kului yhteensä noin 70 grammaa. Allegro on täydellinen lanka sukkaprojekteihin, konepestävä ja kestävä, vaikka voi siitä toki neuloa paljon muutakin! Tällä hetkellä kaupan hyllyt on täydennetty uusilla, ihanilla väreillä, joten valinnanvaraa löytyy! Huomaathan että kaupan uusi osoite on https://store.koukuttamo.fi.