Vuoden viimeinen Isabell Krämer -luomus tulee tässä: Criss Cross -villatakki. Ohje on saatavilla Ravelrystä, se on englanninkielinen mutta erittäin selkeä.

Tämä ehti sopivasti tyttärelle joulupakettiin, ja kun talvi nyt näyttäisi olevan tulossa tänne Etelä-Suomeenkin, lienee takille käyttöä. Lankana käytin jälleen kerran Debbie Bliss’n ihanaa Blue Faced Leicester DK -villalankaa, joka on erittäin hyväksi havaittu ja siksi niin usein puikoilla. Villatakin vaalea värikään ei hirvitä kun lanka on konepestävää.

Villatakki neulotaan Krämerille uskollisen tyylin mukaisesti ylhäältä alas. Siinä on selän ristikuvion lisäksi toinenkin todella kiva yksityiskohta, nimittäin etureunan joustinneuleen huolitteleva i-cord -reunus, jonka ansiosta etureuna näyttää melkein kantatulta. Reunus oli pienen pähkäilyn jälkeen niin helppo neuloa, että aion käyttää tekniikkaa tulevaisuudessa muihinkin töihin. Ihanaa oppia uutta! Jollei Isabellin ohjeen sanallinen kuvaus avaa tekniikkaa sinulle, kannattaa katsoa asiaa sivuava ohjevideo esim YouTubesta, hakukenttään voit kirjoittaa esim. ”i cord bind off”. Tässä yksi hyvä ohjevideo.

Lankaa tähän projektiin kului 450 grammaa, neuloin koon M1.