Pakkaset paukkuvat ja lunta tuiskuttaa (kuvauspäivänä sitä sattuikin tulemaan oikein urakalla), mutta metsässä viihtyvä mieheni ei ole siitä tietenkään moksiskaan. Pää täytää kuitenkin suojata hyvin, ja mielellään pipolla joka ei hyppää jokaisen metsäneläimen silmille hankien ja havupuiden seasta, vaan sellaisella, joka päässään eränkävijä sulautuu hyvin luontoon.

Näihin tarpeisiin syntyi Eränkävijän pipo Koukuttamon Auvo worsted -langasta. Auvo worsted on paksuhkoa ja superpehmeää merinoa, juuri täydellistä pipoprojekteihin. Värin nimi on Maasto ja lankaa pipoon kului 88 g. Pipo on myös tavallista pipoa lämpimämpi, sillä se on vahvistettua neulosta eli ”kantapäätä”. Lisäksi pipossa on taite, joka antaa lisäsuojaa korville. Taiteen resorissa nurja silmukka on neulottu aina takareunasta kiertäen, näin resorista tulee extra-kivan näköinen. Pipon ohje löytyy täältä.

Vahvistetusta neuloksesta tulee helposti normaalia sileää neulosta kireämpää, joten kannattaa neuloa vähän tavallista löysemmin rantein. Tosin valmiin pipon saa mukavasti ”rentoutettua” kastelemalla se kokonaan (suosittelen upottamista lämpimään veteen), muotoilemalla ja kuivattamalla vettä imemättömän alustan päällä. Näin kaikki turhat kireydet katoavat ja pipo on valmis käyttäjänsä päähän.