Kevään ja alkukesän lempiprojektini oli ehdottomasti Joji Locatellin Fading Point -shaali. Kaunis ja ohut huivi joka sopii juhla-asujen pariksi parempiinkin tilaisuuksiin. Oma huivini pääsi ensimmäistä kertaa esille veljentyttären häissä, ja uskon, että sille tulee vielä paljon muutakin käyttöä.


Malli saattaa maallikon silmiin näyttää monimutkaiselta, mutta itse asiassa shaali oli todella helppo neuloa. Samat lisäykset ja kavennukset toistuvat huivin kasvaessa ja pinta on helppoa ainaoikein-neuletta. Vähän enemmän keskittymistä vaaditaan pitsikuvioiden kohdalla, mutta sen jälkeen saa taas päästellä kerrostolkulla sen enempiä miettimättä. Shaalin varsinainen juju onkin toinen toisiinsa liukenevat värit, joiden vaihtumiskohtaa ei heti huomaa. Tämä vaikutelma saavutetaan parhaiten käsinvärjätyillä, monivärisillä langoilla, mutta itse käytin työhön myös yksivärisiä lankoja. Värien valinta onkin tämän projektin haasteellisin ja epäilemättä nautinnollisin vaihe! Itse päätin lähteä liikkeelle tumman ruskeasta, liu’uttaa siitä saman tummuusasteen harmaaseen, siitä vähän vaaleampaan harmaaseen ja lopulta monivärisen keltaharmaan kautta hyvin vaaleaan vaalenpuna-beigeen. Neloslanka, jossa oli keltaista, oli selkeästi oman värimaailmani ulkopuolelta, mutta ihastuin jostain syystä väriin niin paljon että päätin astua vähän oman mukavuusalueeni ulkopuolelle, ja olenkin siitä nyt iloinen. Mikäli suunnittelet omaa Fading Point -shaalia ja pähkäilet värityksen kanssa, kannattaa käydä Ravelryssä katsomassa muiden valmiita töitä, joista takuulla saa paljon ajatuksia siitä mikä omaa silmää miellyttää ja mikä ei.

Lankana omassa shaalissani on Koukuttamon uusin tulokas, yksisäikeinen Hehku Singles, värit Hirsimökki, Mukavuusalue, Kallio, Kuuhullu ja Ihanat naiset rannalla. Hehku on ihana silkillä silattu merinolanka joka sopii tähän työhön kuin nyrkki silmään, varsinkin jos tavoittelee vähän ylellisempää lopputulosta. Myös Koukuttamon Tenho Twist käy tähän projektiin, siinäkin on merinoa ja silkkiä, mutta lanka on piirun verran paksumpaa. Molempia laatuja on saatavilla reilusti heinäkuun alussa Jyväskylän Kesän Neulefestareilla, jotka järjestetään 5.–8.7. Huomaathan kuitenkin että lankatori on avoinna vain 6.–7.7 eli perjantaina ja lauantaina. Festariviikonlopun jälkeen laitamme uusimmatkin värit kauppaan, siltä osin kuin niitä on jäljellä.