Kesällä voi ottaa vähän rennommin, myös laukkurintamalla. Arjessa pyörivän käsilaukun voi päästää lomalle, ja heittää sen sijaan olalle hyväntuulisen ja värikkään virkatun kesäkäsilaukun. Kesäkäsilaukku voi ja saakin olla todella yksinkertainen, ja siihen ei tarvitse mahtua kuin tarpeellisimmat tavarat: kännykkä, lompakko, aurinkolasit ja avaimet. Tunnen tosin naisia joiden käsilaukkuun on mahduttava liskäksi varavaippa, tuttipullo, pukluliina, iPad, eväät, muistikirja ja vaihtovaatekerta.

Oli miten oli, laukun kokoa on helppo muunnella, ja sen voi virkata minkä kokoiseksi haluaa. Viisainta on aloittaa pohjasta, ja mitoittaa se omien tarpeiden mukaiseksi. (Koukuttamon kesäkäsilaukun pohja on virkattu suorakaiteen muotoiseksi, ja sen jälkeen pohjapalan ympäri on virkattu vielä kerros kiinteitä silmukoita, jotta reunasta tulee siisti. Sitten laukun sivujen virkkaminen on aloitettu virkkaamalla ensimmäinen kerros pohjan reunasilmukoiden sisempään lenkkiin, ja kulmissa on hypätty aina yhden silmukan yli, näin kulmat tulevat paremmin esiin. Ensimmäisen kerroksen jälkeen sivuja on jatkettu normaaliin tapaan kunnes laukun korkeus vastaa haluttua.) Laukkuun saa näköä ja omaa tyyliä virkkaamalla raitoja, tai niinkuin Koukuttamon laukussa, valitsemalla päällipuoleksi nurjan puolen, jonka pinta näyttää vähän erilaiselta kuin oikea puoli. Kiva käsilaukku ei tämän jälkeen kaipaa muuta kuin kahvat tai olkahihnan, joiden sisälle voi piilottaa esim. paksua nyöriä. Meidän laukussa olkahihna on kiinnitetty laukun sivuihin ommeltuihin virkattuihin kaitaleisiin, joiden päissä on metalliset D-renkaat. Lisää laukkuun vielä nappi ja kaitale jossa on napinläpi, jos haluat saada laukun suuta soukemmalle, sekä icord-tekniikalla tehty lenkki avaimille.

Jos kuitenkin pidät virkkaamisen lisäksi myös ompelemisesta, haluat ehkä lisätä laukkuun vuorin. Koukuttamon laukun vuori ommeltiin lyhyen päärmeen alle, näin kokonaisuudesta tuli huoliteltu. (Laukun reunan saa kääntymään helposti kun virkkaa taitekohtaan yhden kerroksen verran *1 kiinteä silmuka, hyppää yhden silmukan yli, 1 kjs*, *-* jatka kerros loppuun. Seuraavalla kerroksella virkataan normaalisti kiinteä silmukka jokaiseen kiinteään silmukkaan ja ketjusilmukkaan, ja jatketaan päärmettä halutun levyiseksi.) Langaksi tähän projektiin sopii puuvillainen Schachenmayrin Catania.