Villasukat ovat pukinkontin ikisuosikki ja se ajatus mielessä olen minäkin sukkalankoja tänä syksynä tutkaillut.

Neulon harvoin valmiiksi raidoitettua sukkalankaa, mutta Wendyn Roam Fusionia oli pakko kokeilla, kerät näyttivät niin herkullisilta. Kolmosen puikoilla syntyikin kohtuullisen nopeasti valmiit perussukat, ainoaksi jipoksi tein varren ja jalkapöydän matkalle 6o 1n -pintaneulosta. Silmukoita loin 56 ja niillä jatkoin myös jalkaosan. Varren pituudeksi tuli 20cm, mutta vähän pidemmätkin olisi voinut tehdä, lankaa kului nimittäin 78g. Tässä sukkien ohje.

Roam Fusion oli mukava neulottava, eikä vähiten värin yllätyksellisyyden takia. Langassa ei havaitakseni ole mitään säännöllisyyttä raitojen suhteen, vaan väriä pukkaa milloin mitäkin. Jos olet pedantti ja haluat että sukat ovat täsmälleen samanlaiset, nostaa tämä lanka tukkasi pystyyn! Itse nautin värien vaihtelusta ja tutkin edelleen pintaneulosta herkullista lempikohtaani tutkaillen.

Pyysin miestäni malliksi sukkien kuvaamista varten. Näiden sukkien väri, metsänkirjava, sopiikin hyvin miehen värimaailmaan. Ja sille tielle sukat sitten jäivätkin, miehen jalkaan. Olin ajatellut niitä sinne pukinkonttiin ja ihan toisaalle, mutta näin kävi. Riskit olivat tiedossa. Ei muuta kuin uutta paria neulomaan.