Plussakelien aikana ehdin hetken jo luulla kevään koittaneen reilusti etuajassa Etelä-Suomeen. Mutta talvi näytti taas voimansa pukkaamalla uutta lunta sekä pakkasta oikein urakalla. Ei siis kevättä vielä, vaikka sitä kohti ollaan kuitenkin menossa ja kevättä on rinnassa sekä minulla että meidän koirilla. Keväästä ja lämpenevistä keleistä, puhumattakaan auringonpaisteesta ja linnunlaulusta, inspiroituneena saivat meidän nelijalkaiset ystävämme uudet, iloisenkirjavat villapuserot. Väri on pirteä, niinkuin kesämökin räsymatto, ja lanka ohuempaa kuin paukkupakkasilla käytettävissä puseroissa.

Näihin villiksiin käytin Schachenmayr’n Wool 125 -lankaa, joka on laadukasta ja edullista 100% superwash-villaa. Keräkoko on 50 g, mikä onkin todella kätevää kun tekee raidallista pikkuvaatetta; lankaa ei kulu paljon ja eri värejä raaskii ostaa enemän. Meidän koiratytöt tykkäävät kovasti uusista vetimistään (lue: eivät kieltäydy niitä pitämästä) ja muiden ulkoilijoiden keskuudessa ne keräävät hilpeänsorttista ihailua.  Olen neulonut aika monenlaista koiranvaatetta, mutta koskaan en ole laittanut ohjetta tarkasti muistiin, paitsi nyt. Näiden puseroiden ohje löytyy Koukuttamon ohjesivulta (päivitys: ohje tilapäisesti pois käytöstä), samoin kuin summittaisempi koiraneuleen yleisohje niille, jotka haluavat kehitellä oman mallinsa omalle lemmikilleen.

Periaatteessa yksinkertaisin koiran neule voisi olla pitkä tuubi hihansuilla höystettynä. Vaikkapa vanha villasukan varsi. Näissä puseroissa olen kuitenkin yrittänyt ottaa huomioon koiran vartalon muotoa ja muokannut tuubia sen mukaan.

Yksi monien puseroprojektien mukana tullut kokemus on se, että tekipä puserosta kuinka tyköistuvan tahansa, käytössä se vähän venähtää ja valuu alaspäin kohti hartioita ja etutassuja. Tämän voi estää helposti neulomalla kauluksen jälkeen langankiertorivin, johon on helppo pujottaa löysä kuminauha tai nyöri kiristimellä. Tällä pikku konstilla pusero pysyy oikealla kohdalla, eikä pääse valumaan ikävästi.

Kauniita ulkoilukelejä kaikille nelijalkaisille ystäville! T. Popot Aune ja Lily <3