Oletko huomannut että neulojat voi jakaa suurpiirteisesti kahteen kategorian? Nimittäin mallilähtöisiin ja lankalähtöisiin. Itse olin aikoinaan neulomisurani alussa voimakkaasti mallilähtöinen; näin kuvan ihanasta neuleesta ja halusin tehdä itselleni samanlaisen. Hankin tarvittavan langan ja puikot ja ryhdyin töihin.

Nykyään on toisin. Olen huomaamattani luisunut lankalähtöisten leiriin. Haahuilen lankakauppojen hyllyjen välissä, silittelen keriä ja huokailen kaikkea ympärillä tursuilevaa ihanuutta. –Mitähän tästä langasta voisi tehdä? –Mikä pehmeys, mikä väri! Ostan lankoja tietämättä ollenkaan mitä niistä aion tehdä ja kuinka paljon kyseistä ihanutta siten lopulta tarvitsenkaan. Nyt elän toivossa että lankakauppiaana toimiminen hillitsee tätä taipumustani. Tilanne voi tietysti huonontuakin, ja paljon suuremmassa mittakaavassa!

Joka tapauksesa, Malabrigon Sock -lanka kuuluu näihin hellyydellä siliteltyihin ostoksiin. Hankin vyyhteen kullankeltaista, taivaallisen pehmeää merinovillaista Sockia tietämättä mitä siitä tekisin. Keltainen ei muuten todellakaan kuulu omaan lempivärikarttaani, mutta tutkimattomia ovat lankahamsterin tiet ja aivoitukset, tämä keltainen sai kuitenkin sukat pyörimään jaloissa. Ja sukat langasta tulikin, niihin yksi vyyhde riitti mainioisti. Laitoin silmukat paperillekin, ja jos kuulut mallilähtöisiin ja haluat tehdä samanlaiset, voit tulostaa sukkaohjeen tästä.

Ps. Vaikka langan nimi on Sock, siitä voi tehdä mitä tahansa. Vaikka ihania asusteita. Tai puseron. Itse en saanut vielä ihan tarpeekseni yhdestä vyyhteestä, joten kokeilen varmasti piakkoin jotain muutakin. Pysy kuulolla.