Voisinpa kirjoittaa että alkukesä on ollut aurinkoinen ja että olen soudellut simppareissa koko kesäkuun. Että olen maannut bikineissä hiekkarannalla ja nauttinut hitaista pyöräretkistä mekonhelmat hulmuten. En kuitenkaan voi, eikä voi moni muukaan Suomessa asuva. Alkukesä on ollut viileä ja melko sateinen, ihan niinkuin useina edellisinäkin vuosina. Toivo ihanasta hellekesästä elää kuitenkin vielä, ja laulun sanoja lainatakseni: ”Vielä on kesää jäljellä, vielä tulee kauniita päiviä!” Ja jollei tule niin ainakin kuopuksellani on lämmintä päällepantavaa, nimittäin tämä kesäkuun sateilla valmistunut Marsa Alam-villatakki.

Malli on jälleen taattua Isabell Krämeriä, ylhäältä alas neulottu erittäin selkeän ohjeen mukaan. (Olen nyt todella pahasti koukussa Isabellin ohjeisiin, elän ja hengitän saksalaista säntillisyyttä ja helppolukuisuutta, enkä mitä ilmeisimmin pysty toistaiseksi päästämään ketään toista suunnittelijaa sydämeeni.) Villatakki on neulottu Langin ontelomaisesta Novena-langasta, joka on superkeveää ja näin kesäneuleisiinkin sopivaa. Tämä XS-koon villatakki painaa kaikkinensa vain 205 grammaa! Novena on pehmeää merinovillaa ja baby-alpakkaa vahvistettuna ripauksella polyamidia, eikä kutittele herkkähipiäisen tyttöni ihoa. Mikäli haluat ostaa Marsa Alam -villatakin ohjeen, on se saatavilla Ravelrystä.

Ps. Jos heinäkuussakin sataa eikä lämpötila nouse kahdenkympin paremmalle puolelle, aion istua sisällä neulomassa seuraavaa Krämeriä. Neuloosista kärsivä siis voittaa aina, kelistä riippumatta! Ihanaa heinäkuuta!