Otetaan ihanan pehmeää lankaa ja yksinkertainen ohje. Langat saavat mielellään olla niitä värejä joita et tavallisesti käyttäisi saatikka yhdistelisi keskenään, mutta jotka saavat kuitenkin sydämesi sykkimään vähän nopeammin tai heittämään kuperkeikkaa, joko ihanuutensa, intensiteettinsä tai jonkin muun ominaisuuden vuoksi. Minulle tällaisia värejä ovat esimerkiksi monet pinkit; kauniita katsoa mutta epäpukevia. Samoin vihreät; puhuttelevia värejä joita harvoin puen päälleni. Keltainen, oranssi. Kyllä mutta ei. Minä kun tunnustan harmaata ja mustaa, murrettua ja tummaa.

Siinä siis lähtökohta Mielijohde-shaalille, jonka ohjeen voit ladata sivustoltamme. Valitsin summamutikassa kuusi väriä joista pidän, mutta jotka eivät välttämättä pidä toisistaan ja joita en normaalisti käyttäisi. Neuloin niitä sekaisin itseäni ja lankakeriä kuulostellen, vuorotellen harmoniaa ja kontrastia, riitasointujakin varovasti lisäillen. Välillä vain pari kerrosta tiettyä väriä kerrallaan, välillä leveämpää raitaa suurella siveltimellä. Ihan päähänpistojen mukaan.

Lopputulos yllätti. Sekametelisopasta tuli lempiasuste joka lepää hartioilla harva se päivä. Osuutensa on tietenkin mallilla ja langallakin. Shaali on ihanan suuri (kulmasta kulmaan 225 cm) ja lanka ohutta mutta täyteläistä. Käyttämäni lanka on Koukuttamon omaa Auvo 2-ply -merinoa. Sitä saa nyt 50 gramman vyyhteissä, jotta voit laittaa väripakan oikein kunnolla sekaisin. Lankaa tähän huiviin kului 330 g, mutta voit toki käyttää omaasi enemmän tai vähemmänkin. Päähänpisto-shaaliin voi tietenkin käyttää mitä tahansa lankaa. Jämälankaprojektina tämä on ihan lyömätön, sekaan saa laittaa viimeiset nyttyset samanvahvuisia lempilankoja, sopivat ne sitten keskenään yhteen tai ei. Yllättävistä yhdistelmistä voi syntyä paras soppa! Tässä vielä muutama itseäni kutkuttava kombo.