Maanläheinen shaali sai inspiraationsa uudesta taulusta, joka hankittiin remontoidun kesämökin seinälle. Itse asiassa taulu hankittiin jo ennen remontin alkua, haaveiluvaiheessa, ja sen ensimmäinen sijoituspaikka olikin kotona pianon päällä. Mökin remontti polkaistiin kuitenkin käyntiin ajateltua aikaisemmin, ja kohta taulu pääsee paikalle jolle se ajateltiinkin.


Uudenkarhean oloista, vanhaa mökkiä pitää tietenkin sisustaa ihan uusin silmin ja ajatuksin. Myös kevät- ja syyskylminä tarpeellisten vilttien ja shaalien on syytä sopia tunnelmaan. Siitä siis lähtökohta tälle työlle. Koukuttamon uudehkosta Sulo Sport -langasta löytyi sattumalta kolme sävyä, jotka sopivat kuin nenä päähän taulun väreihin. Harmaanruskea ja punaisella piristetty ”Suklaata ja kirsikoita”, muhevanvihreä, syksyn sävyillä läikytetty ”Maahinen” ja hillitty ”Nougat” ovat tämän shaalin rakennusaineet.


Sulo Sport on kestävää ja pestävää merinosekoitelankaa, jossa ripaus kasmiria tuo lankaan extra pehmeyttä, ja toisaalta ripaus polyamidia kestävyyttä. Sulosta voisi neuloa sukkiakin, tai oikeastaan ihan mitä vain! Metrejä langassa on 260 per 100g, ja shaaliprojektissa käytin nelosen puikkoja. Mökkishaali PDF-tiedoston voi tulostaa tästä.