Kesäsukkani ovat vihdoin valmiit, ja hyvä niin, sillä lempeät, paljain jaloin vietetyt päivät lähenevät uhkaavasti loppuaan ja villasukille on kohta tarvetta. Lankana näissä on käytetty Koukuttamon omaa Ihanuutta, värit tuhka ja okra.

Jouduin sukkia mökillä neuloessani kerta toisensa jälkeen sekopäisten ampiaisten piirittämäksi, eikä ulkona neulomisesta tullut niin ollen mitään. Väkersin näitä sitten iltaisin sisällä, sen lyhyen hetken jonka pysyin ulkotöiden ja remonttihommien jälkeen hereillä. Niinpä sukkien valmistuminen kesti todella monta viikkoa.

Nimensä sukat saivat paitsi värinsä, myös edellä mainittujen pörriäisten mukaan. Kuulin muuten kerran radiosta että ampiaiset käyttäytyvät syksyisin omituisesti koska työläiset kärsivät eksistentiaalisesta kriisistä. Ne kun ovat kuningattaren hylkääminä menettäneet työn tuoman merkityksen ja ovat muutenkin elämänsä loppusuoralla. Hyvin inhimillistä! Yritin siis suhtautua ampiaisiin ymmärryksellä, vaikka myönnänkin viritittäneeni niille monenlaisia petollisia herkkubaareja saadakseni itse istua terassilla rauhassa.

Nämä sukat on neulottu magic loop -tekniikalla, ja ne ovat vasta toiset kärjestä ylöspäin neulomani sukat. Kärki on tehty Judy’s magic cast on -tekniikalla, linkki opiskelemaani videoon on ohessa. Kantapään kohdalla kärsivällisyyteni ei riittänytkään videoiden katseluun (mikä on todella poikkeuksellista, olen nimittäin erittäin kärsivällinen ihminen!), vaan puskin kantapään ihan omin neuvoin tavallista ylhäältä alaspäin neulottavaa kantapäätä mukaillen. Ennen kantalapun neulomista lisäsin kuitenkin sukan alemmalle puikolle silmukoita jalkapöydän korkeutta ja kiilaa varten. Kantapään valmistuttua jouduin poimimaan seitsemän silmukkaa kantapään kummastakin reunasta, mutta mielestäni sukka näyttää näinkin ihan fiksulta. En tiedä onko tekemäni kantapäällä jo olemassa olevaa nimeä, viisaammat osaavat sen varmasti kertoa.

Varren neulominen olikin sitten yhtä flow’ta värejä vaihdellen. Muutaman silmukan lisäsin taakse keskelle työn edistyessä, sukista tuli sen verran pitkät. Varret on päätelty tekniikalla joka tekee päättelystä super-joustavan. Suosittelen lämpimästi tätä tekniikkaa kaikkiin joustavuutta vaativiin reunoihin.

Lankaa sukkiin kului yhteensä 170 g. Jaoin molemmat värit ennen työn aloittamista kahteen yhtä suureen kerään, näin saatoin huoletta neuloa raitoja inspiraation mukaan miettimättä riittääkö lanka seuraavaankin sukkaan.

Ps. Toisen mallimme nimi on Aune, hän on pieni sieläkarvainen Portugalin podengo ja viettää yksivuotissynttäreitään parin päivän päästä. Paljon onnea Aunelle!