Aina ei voi onnistua, ei edes joka kerta. Neuloin viime vuonna peräjälken kaksi villatakkia, toisen ehdin peräti päätelläkin ennenkuin tulin siihen tulokseen etten tykkää kummastakaan. Mikä lie mennyt pieleen; koko vähän väärä, värit eivät olleetkaan kivat tai pelkkä mielenmuutos. Päätin kuitenkin heti, että hyvää lankaa ei kannata laittaa hukkaan, ja otin molemmat neuleet purku-urakan alle neuloakseni niistä jotain muuta. Ikävä purkuhomma antoi odottaa itseään monta kuukautta ennenkuin sain härkää sarvista. Ja kun vihdoin pääsin vauhtiin, jouduin toteamaan että päättelytapani vastaa hätävarjelun liioittelua. Toinen, päättelemätön villatakki, lähti kerille helposti, mutta se jo päätelty villatakki olikin varsinainen via dolorosa. Tästäkin voin tietenkin ottaa opikseni sen, että päättelyjen ei tarvitse kestää ydinkatastrofia, neule ei lähde purkautumaan vaikka sitä ei olisi päätelty seitsemää kertaa kaikkiin ilmansuuntiin.

Koska purettavien neuleideni lankani oli yhtä ja samaa laatua, päätin neuloa niistä yhden pitemmän neuletakin. Luottosuunnittelijani Isabell Krämer tuli taas mieleen, ja koska olin neulonut ja kaksi Audrey-villatakkia, päätin ryhtyä vielä kolmanteen urakkaan, tällä kertaa vain pidempänä versiona. En jaksanut kastella ja silitellä purkulankojani ennen työn aloittamista, itse asiassa osa langasta juoksi suoraan neuleesta toiseen, ja niinpä uusi pinta olikin melko epätasaista. Mutta kuten arvata saattaa, valmiin työn perusteellinen kasteleminen teki taas ihmeitä ja uuden villatakkini pinta on supersileä. Valmiit neultyöt kannattaa siis todellakin aina kastella! Näin kädenjälki silottuu ja silmukat rentoutuvat muutenkin. Nyt olenkin oikein tyytyväinen uuteen, pitkään neuletakkiini.

Ps. Neuletakkini on Langin Merino Plus -langasta (50 g = 90 m), ja sitä kului takkiin 732 g eli 1317 m. Kyseinen lanka on miellyttävää neuloa ja käyttää, ja olenkin käyttänyt sitä kaikenlaisiin pienempiin ja isompiin projekteihin, esim. lappukauluriin joka on yksi sivustomme suosikkiohjeista. (Kaupan puolella taitaa tätä kirjoittaessani olla vielä muutamia värejä Plussaa jäljellä tarjoushintaan.)