Sulo-huivi valmistui syksyllä neulotun Sulo-pipon kaveriksi. Olen neulonut viime vuosina todella monta kolmiohuivia, joten vaihtelun vuoksi päätin tehdä tällä kertaa ihan perinteisen kaulahuivin. Sulo-huivin pinta on samanlaista neulosta kuin piponkin, hauskaa ”mokajoustinneuletta” (Mistake Rib),  jonka bongasin amerikkalaisen Purl Sohon sivustolta. Lankana on Koukuttamon oma Sulo Sport, pehmeä MCN-sekoite värissä Hunaja. 

Mittaa huivilla on 160 cm ja leveyttäkin yli 30 cm kun sitä venyttää kevyesti auki. (Venyttämättä leveys on 20 cm.) Huivin saa helposti kiedottua kaulaan kaksin kerroin. Pienenä jippona neuloin huivin toiseen päähän pitkittäisen reiän, josta huivin päät voi pujottaa lomittain. Näin vältyn solmimasta huivia päitä leuan alle, eli ison, leuan alla jököttävän solmun sijaan huivin päät laskeutuvat lämmittämään rintaa. Pompulat tuovat huiviin vähän leikkisää lisäilmettä. 

Tärkein huomio kun ”mokajoustinneuletta” neulotaan tasona on se, että silmukoiden määrän tulee olla jaollinen neljällä, plus kolme silmukkaa. Näin joustinneuleen tavallisesti kohdilleen osuva 2o, 2n -rytmitys on joka kerroksella yhden silmukan pielessä, ja neulepinnasta tulee kuvatun kaltainen, joustava ja mukavan muhkea. Mikäli haluat tasaiset ja siistit reunat, nosta aina kerroksen ensimmäinen silmukka neulomatta. Neulepinta syntyy siis näin: Nosta 1. silmukka, 1o, 2n. Jatka 2o, 2n kunnes puikolla on kolme silmukkaa jäljellä, neulo 2o, 1n. Käännä työ ja jatka näin kunnes huivi on halutun mittainen. Päättele löysästi neulepinnan mukaisesti.

Mallihuivi on neulottu 4 mm:n puikoilla, kerroksella on 79 silmukkaa ja lankaa siihen kului 286 g, eli vajaat kolme vyyhtiä Sulo Sportia. Yhdestä vyyhdistä syntyi noin 56 cm huivia. Mikäli haluat tehdä pieniä pompuloita huivin päihin, muista varata niihinkin lankaa. Itse tein pompulat valmiiksi aloittaessani kolmannen vyyhdin, näin ei niiden vaatimaa lankamäärää tarvinnut enää pähkäillä, vaan neuloin huoletta jäljellä olevan langan loppuun. (Minulla oli käytettävissä myös pipoprojektista jääneet 6 g samaa lankaa). Pompuloita on huivissa 10 kpl ja ne painavat noin 2 g kappale, eli niihin lankaa kului 20 g. Harkitsin myös tekeväni pompulat ihan eri langasta, jokaisesta eri värisen, mutta päädyin kuitenkin lopulta samaan väriin.

Pitkittäisen reiän huiviin saat neulomalla noin kahdeksan sentin ajan huivin kahta puolta erikseen. (Reikä sijoittuu huivissa siten että sitä ennen neuloin 130 cm, reikä 8 cm, ja reiän jälkeen neuloin vielä 22 cm = 160 cm). Jaa silmukoiden määrä puoliksi, ja laita puolet silmukoista apupuikolle tai -langalle odottamaan. Neulo ensin yhtä puolta haluttu määrä (laske kerrokset!), katkaise lanka ja jätä silmukat odottamaan. Yhdistä lanka toiseen puolikkaaseen ja neulo toista puolta yhtä monta kerrosta. Ole tarkkana pintakuvion kanssa! Yhdistä lopuksi molemmat puolikkaat taas samalle puikolle ja jatka huivia yhtenäisenä kappaleena.