Kunnon pakkaskelejä odotellessa päätin neuloa itselleni pipon, joka pitää pään lämpimänä kylmemmälläkin kelillä. Lämpimyyden lisäksi pipon tärkeimpiä ominaisuuksia on tietenkin pehmeys, ja siitä syystä valitsin langaksi Koukuttamon Sulo Sportin. Siinä on ihanan merinovillan lisäksi kymmenen prosenttia polyamidia napakkuutta antamassa, sekä kymmenen prosenttia ylellistä kashmiria.

Pipo on neulottu melko löysäksi, halusin että sen suojiin mahtuvat niin nuttura- kuin ponnarivirrityksetkin, ja lisäksi väljä päähine on lämpimämpi kuin kireä. Idean pipon neulepintaan sain amerikkalaiselta Purl Sohon -sivustolta, siellä se kulkee nimellä Mistake Rib.

Mikäli haluat neuloa itsellesi oman Sulo-pipon, varaa siihen vyyhti paksumpaa sport-vahvuista, tai ohuempaa DK-vahvuista lankaa. Koukuttamon Sulo Sportin juoksevuus on 265m/100g, ja sitä kului pipoon 94g. Silmukoita kymmenelle sentille mahtuu omassa pipossani 36, neulepinta on sellaista että se vetää vähän kasaan ja on hyvin joustavaa ja venyvää, niinkuin tavallinenkin joustinneule. Sulo-pipon ohjeen voi ladata tästä.