Koukuttamolla testaillaan aina välillä uusia lankapohjia kaikkein ihanimpien tuotteiden löytämiseksi. Suurta ihastusta herättäneen, unelmanpehmeän Pala taivasta -lankamme innoittamina päätimmekin alkuyksyksystä testata vähän paksumpaa kashmir-silkkisekoitetta. Pataan pantiin siis 250 g ylellistä ja tyyriinpuoleista, 70 % kashmir ja 30 % mulperisilkkilankaa. Kokeiluväreiksi valittiin harmaakallio ja denim. Tuloksena, ah, niin ihanaa neulottavaa ja kaulan ympäri kiedottavaa.

Kokeilulangastamme neuloin Clara Falkin Tailwind-huivin. Ohje on Ravelrystä ja sen voi ladata sieltä ilmaiseksi. Malli on lievästi epäsymmetrinen kolmiohuivi joka neulotaan nurkasta nurkkaan. Huivia kiertävä i-cord -reuna antaa sille mukavan viimeistellyn silauksen.

Mallissa on se loistava puoli että sen voi neuloa mistä langasta tahansa ja kuinka suureksi tahansa. Kun lanka loppuu, on huivi valmis. Lanka voi siis olla paksua tai ohutta, oman mielen mukaan. Meidän 250 grammasta DK-vahvuista lankaa (n. 200–250 m/100 g) tuli juuri passelin kokoinen; sen voi kiertää kaulan ympäri kolmeen kertaan. Raidoituksen neuloin omaa inspiraatiota seuraillen.

Toistaiseksi tämä lanka ei ole päätynyt kauppamme hyllylle sen korkean hinnan takia. Vyyhteen (50 g) hinnaksi tulisi luultavasti sama 28 € kuin Pala taivasta -langassa, ja koska paksumpaa lankaa kuluuu neulomuksiin aina vähän enemmän, epäilemme hinnan karkoittavan suuremmat asiakaskunnat. (Pienenä laskutoimituksena tämänkin huivin lankojen hinnaksi olisi tullut 140 €.) Mutta onneksi markkinoilla on halvempiakin, melkein yhtä ihania lankoja, kuten Koukuttamon Sulo sport, joka sopii tähän malliin loistavasti! Ja mikäli yleisö kovasti pyytää, voi tämäkin lankalaatu tulla tuotantoon esim. tilaustuotteena.