Etelä-Suomessa ei voi enää puhua talvesta, täällä on kevät jo hyvässä vauhdissa. Mutta postaanpa silti vielä yhden pipon ja tuubihuivin jotka valmistuivat kun pakkanen vielä kuritti meidänkin talon kulmia.

Pipoon sain inspiraation ihanan, amerikkalaisen Plucky Knitterin pipomallista. Koukuttamon pipo on tehty omaa Peruspipomme ohjetta mukaillen, mutta Plucky Knitterin vastaavan Conversationalist-pipon ohje on ilmainen ja se löytyy Pluckyn sivuilta. Lisäksi lanka, Langin Merino+, houkuttaa minua jatkuvasti. Se on ihan pehmeää ja paksua, helposti neuloutuvaa. Täydellistä myös isompiin töihin, ja haaveilenkin neulovani tästä langasta vielä yhden villatakin. Sellaiselle olisi tilausta.

Koukuttamon Peruspipon käännettävän resorin sijaan tähän pipoon on neulottu 2o,2n -resoria neljän sentin verran.  Ruskea osuus pipossa (alun joustinneule mukaanlukien) on 17 cm korkea. Valkoista osaa neulotaan neljä senttiä ja sitten aloitetaankin kavennukset Peruspipon ohjeen mukaan. Ja tupsu, se saa olla suuri, muhkea ja värikäs! Lankaa pipoon kului 90 g.

Tuubihuivissa, jonka ympärysmitta on 118 cm ja korkeus 26 cm, toistuvat pipon värit. Neuloin sen puikoilla 4,5 kuten piponkin ja silmukoita työssä on 186. Lankaa huiviin kului 175 g. Käytin aloituksessa ja päättelyssä i-cord -tekniikkaa jonka huoliteltuun ulkonäköön ihastuin neuloessani Criss Cross -villatakkia. You Tubesta löytyy aiheesta hyviä ohjevideoita sekä aloituksen että päättelyn tiimoita, käy katsomassa jos tekniikka kiinnostaa. Reunan rullaantumista tämä tekniikka ei estä, mutta kivan ja siistin näköinen se on.