Moni varmaan kuvittelee että lankakauppiaana ja -värjärinä sitä olisi immuuni lankahoukutuksille ja heräteostoksille. Turha toivo. Tauti pahenee mitä enemmän itseään kaikille ihanuuksille altistaa, eivätkä omissa käsissäkään syntyneet hurmiot tai auvot takaa vastustuskykyä muiden luomille herkuille.

Ja köpelöstihän minulle taas kävi kun alkukeväästä olin käymässä New Yorkissa ja uskaltauduin inspiraatioretkelle maailmankaikkeuden ihanimpaan lankakauppaan, Purl Sohoon. Päättäväisyys ja hyvät suunnitelmat siitä että ”olen täällä vain haistelemassa uusia tuulia” valuivat nilkkoihin heti  liikkeeseen sisään astuessani. Sen verran sain kuitenkin itseäni suitsittua ettei mukaan tarttunut kuin yksi vyyhti. Valitsin sitä ainakin puoli tuntia (myyjät taisivat pitää minua lievästi tärähtäneenä), pallottelin kolmen eri värin välillä, tein päätöksen ja pyörsin sen monta kertaa. Lopulta päädyin ihanaan harmaaseen lankaan. Harmaa on ehdottomasti yksi lempiväreistäni, ei tylsä, vaan aina tyylikäs, vähäeleinen mutta monipuolinen.

Säilöin vyyhtiä kotona monta kuukautta hypistellen sitä aina välillä. Mitähän tästä ihanuudesta tekisi? Mitä tulee vain yhdestä vyyhdistä? Miten saan kaiken käytettyä ilman että yhtään jää jäljelle ja hukkaan? Paras ratkaisu oli tietysti kolmiohuivi: projekti joka kasvaa kohti kärkeä ja jonka voi lopettaa siihen mihin lanka loppuu. Ainoa suunnittelua vaatinut osa tässä projektissa oli neljänneksen langasta säästäminen röyhelöreunalle ja satunnaiset langankiertolisäykset huivin keskiosassa. Muuten neuloin ihanaa lankaa joka hetkestä nauttien turhia miettimättä ja tulos on, no, yhden vyyhdin shaali. Ihana pieni asuste joka tilanteeseen, ihana tehdä ja ihana pitää.

Ps. Lanka on Anzulafibers’n Squishy ja Purl Sohon osoite on 459 Broome Street, New York, New York 10013